Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen
apoex-välvald-logo

Färre läkemedel ingår i ”Välvald” när kriterierna skärps

PRESSMEDDELANDE

Loggan Välvald guidar apotekens kunder till de receptfria läkemedel där företagen har visat att krav ställts på att tillverkning sker med respekt för mänskliga rättigheter och miljö samt arbete mot korruption. Kriterierna har nu skärpts och Välvald omfattar 199 artiklar från tio läkemedelsföretag. Välvald syns i anslutning till godkända produkter på apotekens hyllkant och i e-handel.

Generellt omfattas stora delar av läkemedelstillverkning av sekretess. Vi vet dock att många läkemedel som säljs i Sverige tillverkas i länder med svagare lagstiftning och tillverkningen kan medföra skador på både människor och natur.

“Idag finns ingen hållbarhets- eller miljömärkning på läkemedel. Däremot upplever vi ett tryck från kunder att kunna göra aktiva val vid köp av receptfria läkemedel. Utvecklingen av Välvald är ett steg i den riktningen och det är mycket roligt att vi gemensamt i branschen har tagit detta kliv”, säger Johan Wallér, vd för Sveriges Apoteksförening.

Läs hela pressmeddelandet på Sveriges Apoteksförenings hemsida:

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.