Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen
OM OSS

Vi förenklar och förbättrar för vården

ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra vården. De flesta lösningar har vi tagit fram i nära dialog med våra kunder och verksamheten kännetecknas av kunddriven innovation och attityden att ingenting är omöjligt. Genom åren har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner avseende försörjning av läkemedel och förbrukningsmaterial.

VISION

Vårdens nöjdaste kunder

På ApoEx har vi dig som kund, och din upplevelse, i fokus för verksamheten. Vi tror att så länge som vi lyckas göra våra kunder nöjda så kommer mycket annat också att falla på plats. Därför tar ApoEx vision – vårt långsiktiga mål – helt och hållet sikte på nöjdheten hos våra kunder. Vi inser att målet om vårdens nöjdaste kunder är ambitiöst. Vägen dit är långt ifrån självklar. Men det är inget vi låter hindra oss.

Vår historia

Allt började med en apoteksmarknad som avreglerades och en önskan att förenkla och förbättra för vården. Nu har det gått mer än 10 år och mycket har hänt under resans gång.

2010
ApoEx Grundas

Vi inleder distribution och e-handel av läkemedel och förbrukningsmaterial.
Flera kunder inom bland annat tandvården väljer ApoEx som leverantör.

2012
Vi växer med framfart

ApoEx affär växer och vi expanderar sortimentet till att innefatta även djurvård. Dessutom vinner ApoEx SLL (Region Stockholm) anbudet för distribution av läkemedel vilket gör att vi snabbt behöver växla upp och utöka vårt lager.

2014
Vi utses till supergasell

Vi breddar vårt sortiment till att, utöver läkemedel, även innefatta förbrukningsmaterial. ApoEx utses till Supergasell av Dagens Industri och vi är nu fler än 100 medarbetare.

2015
Novax går in som ny delägare

Vårt sortiment är nu uppe i över 50 000 produkter. Dessutom går Novax (Axel Johnson-gruppen) in som ny delägare i ApoEx och vi förvärvar Vårdnära och ApoVet från Apotek Hjärtat (ICA-gruppen). Under året dubbleras våra anställda och vi är nu 200 medarbetare på ApoEx.

2016
Nytt lager i Kalmar

Nytt lager invigs i Kalmar och ApoEx vinner upphandling för Region Skåne.

2018
Expansion till Norrland

De norra sjukvårdsregionerna (Norrbotten, Jämtland-Härjedalen, Västerbotten och Västernorrland) väljer ApoEx som ny leverantör för läkemedelsförsörjningen. LMS och ToB startas upp i Stockholm och ApoEx består nu av fler än 320 medarbetare.

2019
Avtal med 15 av Sveriges 21 regioner

I och med att Region Blekinge väljer ApoEx som ny leverantör för läkemedelsförsörjning har vi nu avtal med 15 av Sveriges 21 regioner.

2020
Tillfälligt fältsjukhus i Älvsjö

Vi samarbetar med SLL för uppbyggnad av ett tillfälligt fältsjukhus och läkemedelsserviceförråd i samband med pågående covid-19 pandemi. Den nya cancerkliniken Perituskliniken i skåne väljer ApoEx som leverantör för läkemedelsförsörjning och farmaceutiska tjänster.

2021
Ny tjänst för singeldos

Ny tjänst för singeldos startas upp tillsammans med Region Skåne. Sveriges apotek, däribland ApoEx, går ihop och tar fram guiden Välvald.

2022
Ny grafisk profil

Vi uppdaterar vår grafisk profil och lanserar ny hemsida. Dessutom introducerar vi ny tjänst för våra kunder inom djurvård.

Hur kan vi hjälpa dig?

Har du frågor till oss är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst.
Har du frågor kopplat till ditt kundkonto, leveranser eller något annat?