Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen

Nu krävs sanningsförsäkring från läkemedelsföretagen för att få märkningen Välvald

NYHET

För ett år sedan lanserades Välvald- apotekens guide till de läkemedelsföretag som är mer transparenta med sitt hållbarhetsarbete. Redan i år skärps kriterierna, nu ska de enskilda produkterna som ingår ha tillverkats med ansvar. Det är ett första steg för att kunna vidareutvecklas till att bli världens första hållbarhetsmärkning för receptfria läkemedel.

De läkemedelsföretag som uppfyller Välvalds krav får loggan i anslutning till de godkända receptfria läkemedlen på apotek i butik och i e-handel. Välvald är apotekens gemensamma initiativ och organiseras av branschorganisationen Sveriges Apoteksförening.

Kraven för att få Välvald är att företaget bakom produkten är transparenta med sitt hållbarhetsarbete. Nytt för i år är att läkemedelsföretagen även måste lämna in en sanningsförsäkring angående krav på ansvarsfull tillverkning av de produkter som ingår.

Johan Wallér, VD på Sveriges Apoteksförening:

“Att Välvald nu är en guide på produktnivå är ett stort steg mot att bli världens första hållbarhetsmärkning för läkemedel. Vi vet att apotekens kunder är medvetna konsumenter och allt fler val görs med hållbarhet och miljö i åtanke. Därför kommer vi att fortsätta att skärpa Välvalds kriterier framöver.”

Läs hela pressmeddelandet på Sveriges Apoteksförenings hemsida:
http://www.sverigesapoteksforening.se/apoteken-skarper-kraven-for-valvald/

Om ApoEx
ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 5,6 miljarder kronor 2019 och har ca 400 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

ApoEx AB | www.apoex.se | info@apoex.se ​| +46 10 10 10 222