Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen
apoex-hållbarhetsrapport-mood-img

ApoEx årliga hållbarhetsrapport

Hos oss på ApoEx är det en självklarhet att varumärket ska stå för sunda värden. Det omfattar flera områden som klimatpåverkan, verksamhetsstyrning, personal och sociala förhållanden.

Vi arbetar kontinuerligt med att minska vår miljöpåverkan för att ha en så liten negativ påverkan på miljön som möjligt och årets hållbarhetsrapport visar på de satsningar som gjorts inom området under 2022.

Bland annat har ApoEx under året minskat mängden utsläpp av CO2 från godstransporter med 35% trots ökad verksamhet och fler körda km. Vi ser en tydlig trend med bruk av mer fossilfria bränslen eller elbilar hos transportörerna som kan påverkas genom att styra avtal.

Det hållbarhetsarbete som genomförts under 2022 kommer på många sätt att ligga till grund för bättre förutsättningar att arbeta framåt inom arbetsmiljö, leverantörsuppföljning och inköp.

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

ApoEx AB | www.apoex.se | info@apoex.se ​| +46 10 10 10 222