Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen
Tekniska-lösningar-i-framtidens-sjukvård-ApoEx-och-izafe-samarbete

Tekniska lösningar i framtidens sjukvård – ett samarbete mellan ApoEx och iZafe

NYHET

I en hårt pressad bransch som Svensk sjukvård krävs nya tekniska lösningar för att förenkla och förbättra det dagliga arbetet. En sådan lösning är Dosells läkemedelsautomater som kan minska extra arbete och samtidigt hjälpa patienter att ta sina läkemedel i tid. 

“I framtidens sjukvård tror jag det är helt avgörande att vi blir bättre på att implementera nya, tekniska lösningar. Det är stor personal- och kompetensbrist i sjukvården, både i Sverige och internationellt. För att adressera det måste vi implementera nya tekniska lösningar. Både för sjukvården i stort men för läkemedelshanteringen i synnerhet. Det är en väldigt resurskrävande del av sjukvården. Där kan en teknisk lösning som Dosells läkemedelsautomater förbättra och förenkla för sjukvården. Ta bort onödig administration, ta bort onödigt arbete och ändå ge en förhöjd patientsäkerhet för dem som har svårt att komma ihåg att ta sina läkemedel i tid”, säger John Patrick Berlips, leg. läkare och grundare av ApoEx.

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

ApoEx AB | www.apoex.se | info@apoex.se ​| +46 10 10 10 222