Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen
apoex-imf-samarbete-logos

ApoEx fördjupar sitt samarbete med IMF och blir nu även återförsäljare av deras produktportfölj

PRESSMEDDELANDE

ApoEx meddelar idag att de nu är en officiell återförsäljare av IMF:s (Impromediform) produkter i Sverige. IMF är en välrenommerad tysk tillverkare av medicinsk utrustning, med fokus på infusionspumpar och andra infusionssystem för sjukhus och kliniker runt om i världen.

IMF är en ledande tillverkare av medicinska produkter baserade i Tyskland och deras TPN-pumpar (Total Parental Nutrition) är speciellt utformade för att säkerställa rätt dosering och noggrannhet vid blandandet av intravenösa nutritionslösningar. Deras sprutpumpar förflyttar nutritionslösningarna genom slangsystemet och reglerar flödet med hög precision, vilket ger en ökad kontroll i produktionen. Pumparna är också enkla att använda och har avancerade säkerhetsfunktioner för att minimera risken för infektioner eller andra komplikationer.

“Vi har använt IMF:s pumpar i vår egen produktion under lång tid och är väldigt nöjda”, säger John Patrick Berlips, leg. läkare och grundare av ApoEx. “Vi vill kunna erbjuda vården en bred portfölj av lättanvända hjälpmedel integrerade till relevanta system genom vår expertis inom integrationer. Att vi nu får lägga till IMFs produkter i vårt erbjudande ligger helt i linje med vår ambition om att förenkla vardagen för vården.”

“Vi har under lång tid haft ett bra samarbete och vi är väldigt glada att kunna fördjupa detta med ApoEx idag”, säger Vincenzo Scafuto, säljansvarig för EMEA på IMF. “I ApoEx har vi hittat en partner som liksom vi brinner för att leverera högkvalitativa och smarta produkter för att förenkla vardagen för vårdgivarna och förbättra hälsan för deras patienter.”

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

Kontakt:
ApoEx AB
John Patrick Berlips, leg. läkare och grundare
jp@apoex.se
+46 70 897 97 17