Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen
apoex-provet-cloud-samarbete-logos-img

Smidigare, snabbare och mer effektiv: Direktregleringsportalen och Provet Cloud integreras för att förbättra djursjukvårdens betalningsprocesser

PRESSMEDDELANDE

Direktregleringsportalen från ApoEx har inlett ett samarbete med Provet Cloud för att förbättra kommunikationen mellan veterinärkliniker och försäkringsbolag. Integrationen innebär att klinikerna som använder Provet Cloud som journalsystem nu kan skicka underlag för direktreglering direkt till försäkringsbolagen via Direktregleringsportalen. Detta ger klinikerna en enklare och mer smidig hantering av betalningar, samtidigt som djurägarna får en snabb och smidig betalning av sina försäkringsanspråk.

Direktregleringsportalen fungerar som en länk mellan kliniken, djurägaren och försäkringsbolaget, vilket gör att kunden kan betala för vården och sedan lämna kliniken utan att vänta på att försäkringsbolaget ska svara. ApoEx tar emot pengar från både djurägaren och försäkringsbolaget och betalar sedan hela klinikfakturan med en vanlig BG-inbetalning.

Direktregleringsportalen har varit i produktion i cirka åtta månader och har redan hanterat mer än 10 000 ärenden och har cirka 40 anslutna kliniker. Med integrationen av Provet Clouds journalsystem förväntar man sig att fler kliniker kommer att ansluta sig till tjänsten, vilket kommer att förbättra samarbetet mellan klinikerna och försäkringsbolagen ytterligare.

Provet Cloud är ett konfigurerbart journalsystem fullspäckat med funktionalitet och integrationer för att förbättra och effektivisera arbetet på kliniken och underlätta kommunikationen med kunder. Med allt från onlinebokning till betalningslösningar gör systemet det möjligt att hantera dina bokningar, kundkommunikation, journaler, diagnostik, betalningar, inventering, behandlingsplaner och mycket mer – allt i en molnbaserad lösning.

Integrationen mellan Direktregleringsportalen och Provet Cloud innebär en revolutionerande förbättring för veterinärklinikerna och deras kunder. Tjänsten ger en enklare och smidigare hantering av betalningar och försäkringsanspråk samtidigt som den ger klinikerna mer tid att fokusera på att ge bästa möjliga vård till djuren.

“Samarbetet med Provet Cloud kommer att ge stora fördelar för både kliniker och djurägare. Direktregleringsportalen har redan revolutionerat rutinerna för direktreglering, och genom att integrera med Provet Cloud kan vi erbjuda ännu smidigare betalningshantering och försäkringsanspråkshantering”, säger Fredrik Andersson, VD ApoEx Systems som skapat DRP. “Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår tjänst tillsammans med Provet Cloud, klinikerna och försäkringsbolagen.”

“Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda våra kunder enklare och effektivare arbetsflöden i alla led av det dagliga arbetet på kliniken eller djursjukhuset, därför är vi glada över att integrera med Direktregleringsportalen som förenklar hanteringen av betalningar och försäkringsanspråk”, säger Madeleine Holmberg, Country Manager på Provet Cloud i Sverige. “Provet Cloud är utformat för att hjälpa vårdpersonal att ge bästa möjliga vård till sina patienter och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med Direktregleringsportalen för att förbättra djursjukvårdens betalningsprocesser.”

Om ApoEx System
Startades 2015 och utvecklar programvara för veterinärbranschen. Deras viktigaste produkter är journalsystemet Link samt Direktregleringsportalen. Direktregleringsportalen förenklar kommunikation och betalningar mellan djurägare, kliniker och försäkringsbolag med syfte att förbättra för samtliga parter. 

Om Provet Cloud
Provet Cloud innehåller all funktionalitet som veterinära verksamheter behöver för att på ett säkert och flexibelt sätt kunna utföra sitt dagliga arbete. Det är lätt att använda, konfigurerbart, molnbaserat och det sparar tid så att du kan fokusera på det som är viktigast: Ge exceptionell omsorg, få mer tid för dina patienter och utveckla ditt företag. Läs mer på provet.cloud/sv/ eller följ oss på Facebook: @ProvetCloudSverige.

Om Nordhealth
Provet Cloud ägs av Nordhealth som grundades i Finland 2001. Idag är de ett globalt företag och deras tjänster används dagligen av tusentals användare i verksamheter runtom i världen. De har ett team som arbetar med implementation och kundsupport i Sverige för att kunna betjäna kunderna på svenska och underlätta deras arbete.

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

Kontakt:
ApoEx Systems AB
Fredrik Andersson, VD 
fredrik.l.andersson@apoex.se
073-366 64 15

Nordhealth Sweden
Madeleine Holmberg, Country Manager
Madeleine.holmberg@nordhealth.com
076 – 021 10 72