Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen
apoex-forvarvar-vial-mate

ApoEx förvärvar affärsområde från Baxter och tecknar avtal i Norge

PRESSMEDDELANDE

Läkemedelsleverantören ApoEx förvärvar affärsområde som producerar kopplade Vial-Mate från Baxter. I samband med förvärvet, som trädde i kraft den 1 april, har ApoEx tecknat ett nytt avtal med Sykehusapotekene HF (SAHF) i Norge.

Kopplad Vial-Mate innebär att intravenösa antibiotika förbereds och förpackas i en steril miljö. Vid administrering aktiveras kopplingen med ett enkelt handgrepp så att läkemedlet i ampullen kan blandas. 

“Det går snabbt och kan göras patientnära eftersom kopplad Vial-Mate är ett slutet system. Det ger en säkrare läkemedelshantering och minskar risken för kontamination och förväxlingar. Dessutom är systemet kanylskyddat för att undvika stickskador”, säger Marie Magnusson, blivande affärsområdeschef på ApoEx.

Lösningen kan anpassas till de antibiotika som används på sjukhuset och det kopplade systemet har ett års hållbarhet i rumstemperatur, vilket underlättar hantering och lagerhållning. Den enkla hanteringen skapar goda förutsättningar för att inkludera dessa produkter i sjukhusets bassortiment.

Nytt avtal med Sykehusapotekene HF
Förvärvet från Baxter trädde i kraft den 1 april och i samband med förvärvet har ApoEx tecknat ett nytt avtal med Sykehusapotekene HF (SAHF) i Norge. Avtalet innebär att ApoEx under minst fyra år kommer att leverera kopplad Vial-Mate med antibiotika till den norska organisationen för sjukhusapotek. 

“Kopplad Vial-Mate sparar både tid och förbättrar och förenklar sjukvårdens arbete. I och med förvärvet öppnas möjligheten att leverera till fler sjukhus, även i Sverige där vi redan idag ser en efterfrågan då flera regioner upphandlar tjänsten. Jag vill också tacka Baxter för ett gott samarbete och ser fram emot att säkerställa en fortsatt leverans till gemensamma kunder”, säger John Patrick Berlips, grundare av ApoEx AB.

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

Kontakt:
ApoEx AB
John Patrick Berlips, leg. läkare och grundare
jp@apoex.se
+46 70 897 97 17

Peter Elmquist, vd ApoEx AB
peter.elmquist@apoex.se
+46 70 007 90 96