Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen
ds4608-hc-photography-application-pharmacy-ivbag

ApoEx i partnerskap med Zebra Technologies

PRESSMEDDELANDE STOCKHOLM 2023-02-22

Det nya partnerskapet innebär att ApoEx nu blir återförsäljare av Zebras produktsortiment i Sverige med skrivare, scanners och mobila handdatorer och stärker ApoEx vision att erbjuda digitala tjänster och produkter som förenklar och förbättrar för vården.  

Bakom kulisserna sker ständigt rörelse och leveranser för att säkerställa att allt som händer i mötet med patienten blir korrekt.  Rätt patienter ska till rätt plats vid rätt tid. Detsamma gäller såväl läkemedel, personal som utrustning. När alla dessa komplexa flöden interagerar på ett sömlöst sätt skapas en bra plattform för vårdpersonalen att utföra sitt arbete. 

Zebras produkter erbjuder just den möjligheten. Med sina skrivare, scanners och mobila handdatorer kan de spåra och skapa överblick över samtliga flöden. Deras produkter öppnar även upp för nya innovativa arbetssätt som inte bygger på att sjuksköterskor springer snabbare än de redan gör. Att ApoEx nu blir återförsäljare av Zebras sortiment i Sverige går helt i linje med ApoEx idé om att erbjuda en bred portfölj av digitala tjänster och produkter som förenklar det dagliga arbetet inom hälso- och sjukvården.

Produkterna är anpassade till de speciella krav som finns inom sjukvården. Vare sig det är handdatorer, tryckta etiketter eller printar som ska kunna klara relevanta hygien och regulatoriska krav. 

“Allt stort och smått som vi kan göra för att förenkla och förbättra vardagen för sjukvårdspersonalen rättfärdigar i min mening vårt arbete. Zebra har en stor bredd i sina produkter som alla möjliggör en smidigare hantering av sjukvårdens flöden. Och det vill vi stötta”, säger leg. läkare och ApoEx grundare John Patrick Berlips. “Produkterna är dessutom enkla att implementera.”

“Vi är väldigt glada och förväntansfulla över att ApoEx valt att bli partner till Zebra och att vi med det får möjlighet att utveckla ett starkt samarbete och samverkan kring ApoEx lösningar för läkemedelsförsörjning och de digitala tjänster och teknologier som är så centrala för ett säkert och effektivt arbete inom sjukvården”, säger John Helin, Healthcare Lead Nordics på Zebra. “ApoEx har på kort tid blivit en stor och viktig distributör av läkemedel i Sverige och sitter på ett otroligt kontaktnät inom sjukvården. De har dessutom en djup förståelse för sjukvårdens behov och kan effektivt implementera lösningar på dessa. Sammantaget gör det ApoEx till en väldigt värdefull partner.”

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

ApoEx AB | www.apoex.se | info@apoex.se ​| +46 10 10 10 222

Kontakt:
ApoEx AB
John Patrick Berlips, leg. läkare och grundare
jp@apoex.se
+46 70 897 97 17

Zebra Technologies
John Helin
jhelin@zebra.com
+46 70 744 88 07