Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen

ApoEx inleder läkemedelsleveranser till Region Uppsala

PRESSMEDDELANDE

Från 1 februari 2019 levererar ApoEx läkemedel och läkemedelsnära varor till Akademiska Sjukhuset, Lasarettet i Enköping och till enheter inom Primärvården, Folktandvården och Hälsa och habilitering, samt till ”basförråd” hos utförare inom vård och omsorg i Uppsala län. Avtalet löper över tre år till 31 januari 2021, med möjlighet för Region Uppsala att förlänga avtalet med upp till 24 månader fördelat på två förlängningsperioder.

Region Uppsala och ApoEx har arbetat tätt tillsammans med förberedelserna inför avtalsstart för att säkerställa ett införande med minimal påverkan för beställande enheter inom Region Uppsala. Ett gemensamt införandeprojekt sattes upp redan under våren 2018 för att säkerställa ett effektivt och smidigt byte till ApoEx som leverantör. Uppstart genomfördes framgångsrikt 1 februari utan störningar i leveranser. “Vi är mycket nöjda över hur smärtfritt bytet av leverantör gick och ser fram emot att arbeta vidare med ApoEx“ säger Hans Sjöberg, chefsapotekare på Region Uppsala.

ApoEx har som syfte att förenkla och förbättra för vården. “Region Uppsala är en viktig och strategisk kund för oss – vi är mycket stolta över förtroendet som de gett oss med detta avtal. Vidare känns det roligt att vi har kunnat arbeta så tätt tillsammans under uppstarten och att den gått väldigt bra. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla leveransen tillsammans med Region Uppsala”, säger Johan Möller, VD på ApoEx.

För ytterligare frågor vänligen kontakta: support@apoex.se 

Om ApoEx

ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

ApoEx AB | www.apoex.se | info@apoex.se ​| +46 10 10 10 222