Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen
apoex-monidor-samarbete-logos

ApoEx lanserar Monidor på den svenska marknaden

PRESSMEDDELANDE

Med Monidor behöver du aldrig mer räkna dropparna från infusionspåsen eller oroa dig för att ett dropp blockerats och du kan monitorera avdelningens alla infusioner från en skärm. 

Med ApoEx och Monidors nya samarbete tillgängliggörs Monidors produkter på den svenska marknaden. Partnerskapet mellan ApoEx och Monidor är en del av ApoEx idé om att erbjuda en bred portfölj av digitala tjänster och produkter som förenklar det dagliga arbetet inom hälso- och sjukvården. 

Monidor fjärrmonitorering av infusioner består av en app och en liten, lättanvänd infusionsmätare, som kan användas för att övervaka infusionens förlopp på distans. Fjärrmonitoreringsapplikationen räknar dropparna från infusionen och kan meddela när infusioner har avslutats eller är blockerad. Att snabbt upptäcka problem och åtgärda dem kan förbättra patientsäkerheten och kvaliteten på infusionsterapin. Genom  fjärrövervakning kan onödiga besök på patientrummet eller hos patienten i hemmet minskas, vilket sparar vårdpersonalens tid och förbättrar arbetsflödet. En kostnadseffektivisering och kvalitetshöjning som går hand i hand.

“Monidors produkt ligger helt rätt i tiden. Deras lösning förenklar och förbättrar för vården vilket gör att vi är extra glada över detta samarbete och möjligheten att erbjuda deras produkter och system. Digitalisering behöver inte vara svårt. Detta är en konkret och användarvänlig digitalisering som snabbt frigör värdefull sjukskötersketid samtidigt som vården får bättre spårbarhet i sin läkemedelshantering”, säger John Patrick Berlips, leg. läkare och grundare av ApoEx.

“ApoEx är en mycket bra partner för Monidor och vår tjänst passar för deras kundbas. Baserat på de goda kundupplevelserna och de fördelar som visas i studien  i Finland är det fantastiskt att expandera till Sverige, ett nordiskt land som i stil liknar Finland, men som är större och även en av pionjärerna inom digitaliseringen av sjukhus”, säger Mikko Savola,  Monidors VD.

Om Monidor OY Monidor är ett finskt teknologiföretag grundat 2015 som specialiserat sig på utvecklingen av lättanvänd och innovativ programvara och utrustning inom området digital hälsa. Företaget har utvecklat ett fjärrövervakningssystem för att underlätta arbetet för professionella inom hälsovårdsbranschen och förbättra patientens säkerhet under intravenösa behandlingar. I Finland har det visat sig fördelar i den hälsoekonomiska forskningen som publicerades i mars 2022: https://rdcu.be/cIYwf.

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

Kontakt:
ApoEx AB
John Patrick Berlips, leg. läkare och grundare
jp@apoex.se
+46 70 897 97 17

Monidor Oy
Mikko Savola, VD
mikko.savola@monidor.com
+358 50 3788890