Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen

Statsminister Stefan Löfven lovordar ApoEx vaccinhantering på besök i Region Örebro

NYHET

Regionens vaccinationshantering stod på agendan när statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren var på digitalt besök i Örebro den 5 maj. Fokus för mötet var vaccinationsläget i Örebro län samt det arbete som sker bakom kulisserna för att säkerställa distribueringen till de olika vaccinationsplatserna.

Statsministern och socialministern informerades bland annat om den vaccinhantering som ApoEx bidrar med till regionen, från mottagning av vaccin från tillverkare och fram till vaccinationsnoderna. Driftchef Sofia Sjögren från ApoEx, Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län, och Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande, var alla på plats i lokalerna vid Universitetssjukhuset för att kunna visa och svara på ministrarnas frågor.

“Det är mycket fokus på själva sticket i armen men för att det skall kunna fungera så krävs en stor organisation och en hel logistikkedja. Riktar ett särskilt tack till ApoEx som gör detta möjligt”, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande i Örebro.

”Samarbetet mellan regionen och ApoEx har fungerat fantastiskt hela vägen. Personalen från sjukhusapoteket har involverats tidigt i processen och har hjälpt till med anpassningar – både rent fysiskt av lokalen men framförallt med att komma med förslag på arbetssätt för att få hela processen att fungera”, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro.

Mötet avslutades med att statsminister Stefan Löfven lovordade ApoEx och regionens arbete och riktade ett tack till den lokala enheten med bland annat ApoEx regionchef Åsa Möller.

“En väl fungerande vaccinhantering är naturligtvis av avgörande betydelse för att få bukt med pandemin, avlasta vården och minska smittspridningen i samhället. ApoEx har en viktig roll i denna kedja när vi på våra regionkunders uppdrag arbetar för en säker och effektiv hantering av vaccinet från tillverkare/grossist fram till vaccinationsnoderna. Vi är stolta över att denna hantering fungerar bra och glada för det goda samarbetet med våra regionkunder”, säger Johan Möller, VD på ApoEx.

Om ApoEx

ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

ApoEx AB | www.apoex.se | info@apoex.se ​| +46 10 10 10 222