Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen

ApoEx årets Supergasell 2014

NYHET

Foto: David Sica/Stella Pictures

Med en tillväxt på 1641 procent på tre år tog apoteksbolaget ApoEx hem den prestigefulla utmärkelsen Årets Supergasell 2014. Priset delas årligen ut av Dagens Industri till det företag i Sverige som har haft störst tillväxt de senaste tre åren.

– Vi har vågat utmana befintliga strukturer i den tidigare hårt reglerade och traditionella apoteksbranschen. Med nytänkande och modern teknik kan vi underlätta våra kunders verksamheter genom att erbjuda nya förenklande tjänster som saknades i branschen tidigare, säger Jens Berlips, VD på ApoEx.

ApoEx grundades år 2009 av bröderna Jens och John Patrick Berlips och på bara några år har de lyckats skapa ett företag med en omsättning på 1,5 miljarder och 100 anställda. Den enorma tillväxten på 1641 procent gör dem till vinnare av årets Supergasell.

– Vi jobbar alltid nära våra kunder med personliga möten och nära dialog för att förstå deras behov och önskemål. Utifrån det tar vi sedan fram tjänster som ska förenkla och förbättra det dagliga arbetet. Som tidigare läkare har jag ett stort engagemang för att skapa värde i vården genom att effektivisera verksamheterna, säger John Patrik Berlips, Operativ chef på ApoEx.

Den största kunden är Stockholms Läns Landsting som ApoEx vann i en upphandling år 2011. ApoEx vision är att erbjuda helhetstjänster för vården såväl i Sverige som internationellt.

Om ApoEx

ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

ApoEx AB | www.apoex.se | info@apoex.se ​| +46 10 10 10 222