Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen

Ny VD för ApoEx

PRESSMEDDELANDE

ApoEx AB har från den 8 oktober 2018 anställt Johan Möller som ny VD. Han kommer närmast från rollen som VD för Svensk Markservice och ersätter nuvarande VD och grundare Jens Berlips som kommer arbeta vidare med ApoEx som medlem av styrelsen.

– Jag ser mycket fram emot att börja som VD för ApoEx. Det är ett ungt företag som har en fantastisk tillväxt- och utvecklingsresa bakom sig och som också har en mycket spännande framtid. Vården står inför viktiga utmaningar och ApoEx affärsidé att leverera läkemedel, förbrukningsmaterial och specialiserade vårdstödjande tjänster med hög grad av digitalisering, har stora möjligheter att fortsatt underlätta och frigöra tid för vården. Samtidigt bidrar våra tjänster och lösningar till en hög patientsäkerhet, säger Johan Möller.

Johan Möller har lång erfarenhet inom Facility Management och arbete med outsourcade tjänsteleveranser till privat och offentlig sektor. Han har bland annat haft roller som Affärsenhetschef och vice Affärsutvecklingschef på Coor Service Management och har under de senaste två åren varit VD för Svensk Markservice, som är en av de ledande aktörerna inom utemiljöskötsel i Sverige.

– Jag är mycket nöjd med att vi lyckats rekrytera Johan Möller med stor och relevant ledarerfarenhet från tjänsteleveranser till såväl privat som offentlig sektor. Johans främsta uppdrag blir att ytterligare accelerera ApoEx tillväxt och utvecklingsresa med kund och patient i fokus. Samtidigt vill jag passa på att tacka Jens för hans insatser som VD och för arbetet med att bygga upp ApoEx. Att han fortsätter som medlem av styrelsen borgar för intressanta möjligheter för ApoEx fortsatta långsiktiga affärsutveckling, säger Christer Åberg, styrelseordförande för ApoEx.

– Det har varit en enormt spännande tillväxtresa, men nu känner jag att efter nästan 10 år som VD så är bolaget stabilare och timingen är rätt att lämna över det operativa ansvaret till Johan. Framtiden för ApoEx tjänster är global och det vill jag fokusera min energi på, säger Jens Berlips, grundare och avgående VD för ApoEx.

Om ApoEx

ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

ApoEx AB | www.apoex.se | info@apoex.se ​| +46 10 10 10 222