Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen

ApoEx inleder samarbete med iZafe för stärkt patientsäkerhet

PRESSMEDDELANDE

ApoEx AB och iZafe Group AB meddelar härmed att man har tecknat ett samarbetsavtal för att stärka patientsäkerheten vid hantering av dospåsar till privata och offentligt drivna vårdgivare. 

“iZafe och läkemedelsroboten Dosell är den enda produkt på marknaden som klarar av att hantera de dospåsar som vi levererar till våra kunder inom öppen- och slutenvården. Vi är glada över att utveckla samarbetet med iZafe, som ligger helt i linje med vår affärsidé att erbjuda tekniska lösningar till kunder inom offentlig och privat sjukvård”, säger John Patrick Berlips, legitimerad läkare och grundare av ApoEx.

ApoEx levererar dospåsar till 3 500 patienter och sjukhus i flera av landets regioner. I Stockholm produceras de dospåsar som bland annat Aleris använder sig av i sina sjukvårdsleveranser.

“ApoEx erbjuder smarta helhetslösningar av varor och tjänster till både den privata och offentliga vården och är därför helt rätt samarbetspartner for oss. Genom att iZafe just nu befinner sig i en expansiv fas, är våra strategiska partnerskap helt avgörande för oss. Med dessa samarbeten kan vi mer effektivt utveckla framgångsrika lösningar tillsammans”, menar Anders Segerström, VD för iZafe.

För ytterligare frågor vänligen kontakta: support@apoex.se

Om iZafe Group AB

iZafe Group är ett renodlat Life-Science företag som leder utvecklingen av digital läkemedelsdispensering. Bolaget bedriver forskning, utveckling och marknadsföring av digitala medicinska lösningar och tjänster för tryggare läkemedelshantering i hemmet. iZafe Groups läkemedelsrobot Dosell används för att minska risken för felmedicinering i hemmet, avlasta den offentliga vården, öka livskvaliteten för patienten samt skapa en tryggare miljö för anhöriga. Kunderna utgörs idag av offentliga och privata vårdgivare i Sverige, Norden och globalt. iZafe Group säljer primärt via väletablerade partners som redan besitter långa och djupa kundrelationer med de prioriterade kundgrupperna. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

ApoEx AB | www.apoex.se | info@apoex.se ​| +46 10 10 10 222