Vi finns till för att förbättra och förenkla för vården.

Kontakta oss
Hammarby fabriksväg 29-31, 120 30 Stockholm 010-10 10 222 info@apoex.se
Till toppen

TouchPoint Medical Nordic och ApoEx AB tecknar unikt samarbetsavtal om läkemedelsautomater inom offentlig och privat vård

PRESSMEDDELANDE

Det nya avtalet innebär att ApoEx erbjuder TouchPoint Medicals läkemedelsautomater till sjukvården som en del av en helhetslösning tillsammans med ApoEx övriga tjänster vilket förenklar införandet, samtidigt som sjukvården slipper initiala investeringskostnader och sparar sjukskötersketid. 

“Vi är glada över att inleda ett fördjupat samarbete med TouchPoint Medical. Detta ligger helt i linje med vår affärsidé att förenkla för vården genom att erbjuda tekniska lösningar till kunder inom offentlig och privat sjukvård”, säger John Patrick Berlips, leg. läkare och grundare av ApoEx.

Läkemedelsautomater används för att effektivisera hanteringen, förbättra användningen av lagerutrymme samtidigt som svinn och kassationer minskar i sjukvårdens läkemedelsförråd, vilket tillsammans ger en bättre säkerhet och spårbarhet i läkemedelshanteringen. Detta är ett konkret sätt att snabba upp vårdens digitalisering med teknik som snabbt frigör värdefull sjukskötersketid samtidigt som vården får verktyg att hantera de ökade kraven på beredskapslager av läkemedel och läkemedelsnära produkter.

“TouchPoint Medical befinner sig i en expansiv fas och våra strategiska partnerskap är helt avgörande. Tillsammans med ApoEx kan vi hjälpa till att öka tillgängligheten av läkemedel samtidigt som vi bidrar till en ökad digitalisering av svensk sjukvård”, säger Fredrik Brander, General manager för TouchPoint Medical Sverige.

Om TouchPoint Medical Nordic TouchPoint Medical designar, utvecklar, tillverkar och tillhandahåller medicinsk utrustning med systemlösningar som samlar medicinsk teknik så att läkemedelshanteringen kan organiseras för säkra och effektiva vårdprocesser inom hälso- och sjukvården över hela världen.

Om ApoEx ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra för vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner för vårdstödjande tjänster samt försörjning av läkemedel och förbrukningsvaror. ApoEx har sitt huvudkontor i Stockholm, omsatte 2 miljarder kronor 2021 och har ca 600 anställda. Huvudägarna till ApoEx är Axel Johnson-koncernens investeringsbolag Novax samt de två grundarna och bröderna Jens och John Patrick Berlips.

Kontakt:
ApoEx AB
John Patrick Berlips, leg. läkare och grundare
jp@apoex.se
+46 70 897 97 17

TouchPoint Medical Nordic
Fredrik Brander, General Manager
fbrander@touchpointmed.com
+46 76 025 02 80